Spanstof en profielen

Met onze spanstof en profielen kan u uw home cinema of home studio akoestisch behandelen en strak afwerken.

Bekijk het aanbod aan spanstof en profielen hier.

1. Bevestig de profielen op de muur.

De profielen kunnen makkelijk op de muur bevestigd worden door deze te nagelen of te nieten. Voor extra stevigheid kan je ook een lijmlaag toebrengen onder het profiel. Pas op, gebruik niet enkel lijm. Gebruik zeker ook nagels of nietjes, de stof zal strak opgespannen worden en zal de lijmlaag los trekken als je enkel lijm gebruikt.

Als je oneven muren hebt (bijvoorbeeld een bakstenen muur) kan je eerst in hout de plaats van je profielen waterpas maken. Dit hoeft niet als je muur bezet en glad is. 

2. Breng isolatie toe tussen de profielen.

Kies je isolatie en breng deze toe tussen jou profielen. Dit kan gaan van isomo tot rockwoll of speciale akoestische schuim isolatie. Je kan ook onze Bass traps of bigfusors toebrengen achter de spanstof. Let dan wel op dat je een constructie maakt waarmee je de spanstof naar voor brengt.

3. Snijd de stof en span ze op

Snijd de stof in de juiste lengtes, start aan een hoek met deze op te spannen. Begin bijvoorbeeld bovenaan rechts. Span daarna de hoek bovenaan links op en werk dan door naar beneden. Eenmaal beneden kan je de bovenkant en onderkant opspannen.

Snijd het doek zo kort mogelijk af aan het profiel en duw de kleine restjes stof naar binnen om de ruwe kantjes te verbergen.

Hoe span ik 2 aangrenzende zijdes op?

Je kan eerst het eerste vlak opspannen en daarna het tweede vlak. De dubbele profielen zijn gemaakt om de stof van de 2 vlakken op te vangen. Gebruik wel voorzichtigheid bij het opspannen om het doek dat al opgespannen is niet te scheuren.

Kan ik het doek nog vervangen?

Ja je kan het doek er terug uithalen en vervangen. Het is niet aangeraden om het doek er terug uit te halen zonder reden of om het te wassen.

Kan ik het doek kuisen?

Stof kan je er makkelijk af stofzuigen, gebruik dan een zachte borstel. Als er vlekken op zijn kan je proberen deze met een stomer eraf te halen. Of gebruik te maken van een vochtige (niet natte) vezeldoek met een zachte zeep oplossing.