ISF Kalibratie

Plasma, lcd tv's en projectoren zijn niet meer weg te denken in een hedendaags modern gezin, heel wat mensen spenderen duizenden euro's aan de aankoop van deze toestellen, echter daar stopt het ook meestal.
Niemand die zich afvraagt of het toestel waar men zojuist veel geld aan heeft uitgegeven ook daadwerkelijk optimaal presteert, het antwoord daarop is zeer eenvoudig NEEN.

Hoe vaak komt u niet in een showroom waar tientallen toestellen naast elkaar staan te spelen en geen enkele daarvan ziet er hetzelfde uit als het toestel wat daarnaast staat, kleurverschillen, meer of minder contrast, een flets beeld of juist het tegenovergestelde, kleuren die absoluut niets meer met de werkelijkheid hebben te maken.

Hoe kan u als consument weten of het toestel wat u gaat aankopen op een juiste manier datgene weergeeft wat de makers van het programma of de film waar u naar kijkt hebben bedoeld?
Ook hier is het antwoord zeer kort, dat weet u als consument niet, beeldweergevers worden door de fabrikanten op een dusdanige manier ingesteld dat ze in een showroom onmiddellijk uw aandacht trekken, dat doen ze door instellingen op kunstmatige manier op te drijven zodat het beeld in eerste instantie in het oog springt.

Vergeet echter niet dat deze toestellen uitgesteld staan in een showroom onder een massa tl verlichting en tussen tientallen andere apparaten.
Helemaal niet vergelijkbaar met de situatie zoals die zich in uw huiskamer voordoet, de teleurstelling kan zeer groot zijn indien u met uw kostbaar toestel thuiskomt en helemaal niet ziet wat u had verwacht.

Gelukkig bestaat er voor ieder probleem ook een oplossing het ISF of image cience foundation is een organisatie die wereldwijd dealers traint om hoogwaardige kalibraties uit te voeren op alle beelbweergevers, om ze op die manier optimaal te laten presteren.
Deze ISF kalibraties gebeuren met hoogwaardige meettoestellen en software, en worden enkel uitgevoerd door mensen die hun diploma bij het isf hebben behaald en de nodige ervaring hebben in beeldtechniek.

De manier waarop een weergever moet worden afgeregeld heeft niets te maken met persoonlijke smaak, maar is wereldwijd vastgelegd in verschillende tv standaarden, enkel en alleen als als aan die normen wordt voldaan weet u dat u ziet wat de makers van een tv programma of film ook daadwerkelijk hebben bedoeld.

Hier http://www.imagingscience.com/  kan u meer info vinden betreffende het ISF 

Hier ziet u een voorbeeld van een toestel met standaard instellingen uit de fabriek, de zwarte driehoek duid de internationale norm aan waar de kleuren van een weergever zich moeten bevinden, de witte driehoek is de werkelijke situatie zoals die gemeten is.
zoals u kan zien is deze "kleurendriehoek " veel te groot wat resulteert in een kleurweergave die overdreven gesauteerd is.
Met een ISF calibratie worden alle parameters op hun juiste plaats teruggebracht, uw weergever ziet er plotseling veel natuurlijker uit en u ziet de dingen zoals ze horen te zijn.